Vaaralliset jätteet ja sähkö- ja elektroniikkalaiteromu

Vaaralliset jätteet voivat aiheuttaa erityistä vaaraa terveydelle tai ympäristölle, minkä vuoksi on tärkeää käsitellä niitä huolellisesti ja toimittaa vaaralliset jätteet niille tarkoitettuihin vastaanottopaikkoihin. Sähkö- ja elektroniikkalaitteitta ovat kaikki sähköllä, akulla tai paristolla toimivat laitteet. Tarjoamme sekä vaarallisille jätteille että sähkö- ja elektroniikkalaiteromuille useita eri vastaanottopaikkoja. Myös näiden jätteiden materiaalit voidaan hyödyntää.

Vaarallisille jätteille monia eri vastaanottopaikkoja

Vaarallisia jätteitä ja sähkö- ja elektroniikkalaiteromua (SE-romu) vastaanotetaan viidellä jätteidenkäsittelyalueellamme sekä lisäksi neljällä kunnan varikolla. Nämä kuntien ja Kiertokapulan yhdessä ylläpitämät varikot sijaitsevat Hausjärvellä, Lopella, Mäntsälässä ja Riihimäellä. Ns. tuottajayhteisöt noutavat keräyspisteisiin toimitetun SE-romun materiaalihyödyntämiseen, uusiokäyttöön sekä hyödynnettäviksi energiana tai loppusijoitukseen.

Jätteidenkäsittelyalueiden ja kunnan varikkojen lisäksi viikkokeräysautomme vastaanottavat vaarallisia jätteitä. Järjestämme vuosittain myös jokaisen omistajakunnan alueella isomman vaarallisten jätteiden ja metalliromun keräystempauksen joko keväällä tai syksyllä.

Vaarallisia jätteitä ja SE-romua vastaanotettiin vuonna 2020 enemmän kuin vuonna 2019

Vuonna 2020 vaarallisia jätteitä vastaanotettiin 1 026 tonnia (982 tonnia vuonna 2019). Eniten vastaanotettiin maali-, lakka- ja liimajätettä. Vaaralliset jätteet toimitettiin käsiteltäviksi ja hyödynnettäviksi Fortumille. SE-romua vastaanotettiin vuonna 2020 yhteensä 2 265 tonnia (2 070 tonnia vuonna 2019).