Vaaralliset jätteet ja sähkö- ja elektroniikkalaiteromut

Tarjoamme sekä vaarallisille jätteille että sähkö- ja elektroniikkalaiteromuille useita eri vastaanottopaikkoja. Myös näiden jätteiden materiaalit voidaan hyödyntää. Vaaralliset jätteet voivat aiheuttaa erityistä vaaraa terveydelle tai ympäristölle. Tämän vuoksi vaarallisia jätteitä tulee käsitellä huolellisesti ja toimittaa ne virallisiin vastaanottopaikkoihin. Sähkö- ja elektroniikkalaiteromuja ovat kaikki sähköllä, akulla tai paristolla toimivat laitteet.

Vastaanotamme kaikilla viidellä jätteidenkäsittelyalueillamme vaarallisia jätteitä ja sähkö- ja elektroniikkalaiteromua (SE-romu) sekä lisäksi neljällä kunnan varikolla. Kuntien ja Kiertokapulan yhdessä ylläpitämät varikot sijaitsevat Hausjärvellä, Lopella, Mäntsälässä ja Riihimäellä. Ns. tuottajayhteisöt noutavat keräyspisteisiin toimitetun SE-romun materiaalihyödyntämiseen, uusiokäyttöön, hyödynnettäviksi energiana tai loppusijoitukseen.

Pysyvien vastaanottopaikkojen lisäksi keräämme vaarallisia jätteitä keräysautoilla viikoittain sekä ns. keräystempausten yhteydessä. Viikkokeräysautot vastaanottavat vain vaarallisia jätteitä. Joko keväisin tai syksyisin jokaisen omistajakunnan alueella järjestettävissä keräystempauksissa vastaanotetaan vaarallisten jätteiden lisäksi metalliromua.

Vaarallisia jätteitä vastaanotettiin 1 000 tonnia vuonna 2021 (1 026 tonnia vuonna 2020). Vaaralliset jätteet toimitettiin käsiteltäviksi ja hyödynnettäviksi Fortumille. Sähkö- ja elektroniikkalaiteromua vastaanotettiin yhteensä 2 117 (2 265) tonnia.